MEGOGO AUDIO озвучили шкільну програму з української літератури для 5–11 класів

«Укрліт» — спільний проєкт Міністерства освіти і науки, медіасервісу MEGOGO, Мінцифри та Дія.Освіта, у межах якого озвучили понад 250 творів з української літератури для учнів 5–11 класів. Виробництвом займалася команда MEGOGO AUDIO — найбільший в Україні сервіс з аудіоконтентом, каталог якого налічує понад 1000 аудіокниг та 30000 випусків подкастів.

Серед озвучених творів —«Крила» Ліни Костенко, «Кайдашева сімʼя» Івана Нечуя-Левицького,«Тіні забутих предків» Михайла КоцюбинськогоЯ (Романтика)» Миколи ХвильовогоМісто» Валерʼяна Підмогильного та інші. Загальна тривалість усіх творівпонад 108 годин— їх усі можна послухати безкоштовно у мобільному застосунку MEGOGO у розділі «Аудіо». Перелік творів сформований згідно з чинною програмою для загальноосвітніх навчальних закладів з української літератури (рівень стандарту).

Деякі великі твори, наприклад, «Енеїда» Івана Котляревського, «Майстер корабля» Юрія Яновського, «Зачарована Десна» Олександра Довженка та інші, команда опрацювала та пропонує у форматі короткого переказу твору. Пізніше планують додати повні версії та уривки творів, а також додавати нові твори, які з'являтимуться у програмі.

До проєкту долучилися професійні актори: Павло Буковський, Олександра Кравченко, Артем Каюн, Тетяна Каюн, Володимир Гурін, Людмила Чіркова, Роман Куліш, Вероніка Хникіна, та зіркові диктори: Володимир Дантес, Олександр Педан, Roxolana, Alyona Alyona, Антоніо Лукіч, Григорій Бакланов, Тімур Мірошниченко, Ната Жижченко (лідерка гурту ONUKA).

Послухати «Укрліт» можна безкоштовно у мобільному застосунку MEGOGO у розділі «Аудіо» на смартфонах чи планшетах на базіi OS та Android, а також в автомобілях з аудіосистемами Android Auto та Apple CarPlay.

Проєкт реалізується медіасервісом MEGOGO та Міністерством освіти і науки України за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та платформи Дія.Освіта.

За матеріалами сайту МОН України.

Кiлькiсть переглядiв: 125

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Фотогалерея