Міжнародний день німецької мови

Німецька мова— одна з офіційних мов Євросоюзу. Також це одна з найпопулярніших мов, яку знають понад 130 млн людей. А ще — це друга мова за кількістю написаних художніх творів і наукових текстів після англійської!

Свято Міжнародного дня німецької мови було започатковано для популяризації та мотивації людей вивчати німецьку. І воно стосується не лише мови, але й німецької історії та культурних цінностей.

Тож нумо разом вивчати німецьку! Знання німецької мови є провідною компетентністю для сучасної та перспективної освітньої біографії. Окрім особистого розвитку ці знання дають можливість широкої різноманітності зв’язків з Німеччиною, сприяють мобільності та збільшуть професійні можливості.

Знання німецької — це квиток до однієї з найкращих університетських систем світу.

До початку 2023-2024 навчального року наші партнери — команда Інституту імені Гете в Україні створила курс німецької мови (другої іноземної) для учнів 5 класів Нової української школи.

На початок вересня на платформі «Всеукраїнська школа онлайн» уже розміщено п’ять перших уроків, невдовзі буде оприлюднено ще п’ятнадцять уроків цього курсу. Разом із казковим персонажем- інопланетянином ФРО п’ятикласники і п’ятикласниці навчаться спілкуватися німецькою на початковому рівні, розповідати про себе, вподобання, сім’ю, Україну та Німеччину і не тільки.А ще пропонуємо вашій увазі інтерв’ю заступниці директора Інститут імені Гете в Україні Катерини Бук, авторів курсу та розробників — команди Manifesto18.

Вивчаймо нові іноземні мови, рухаймося до світла знань і відкриваймо нові горизонти!

За матеріалами сайту МОН України.

Кiлькiсть переглядiв: 105

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Фотогалерея