24 серпня – День Незалежності України

Незалежність України... Скільки ж у цих словах символів і сенсів, подвигів і втрат, радості й болю.

24 серпня – день, сповнений надпотужних емоцій. День, у який нестерпно болить через втрати, бо ми усвідомлюємо, якою високою ціною в усі роки історії нашої країни давалась нам незалежність. День, у який згадуємо тих, хто загинув за Україну, виборюючи для кожного з нас право жити у своїй вільній країні та бути господарями на рідній землі. День, у який замислюємось над тим, скільки праці, сил і душевних прагнень було покладено поколіннями наших предків для її розвитку. На уроках історії ми гортали героїчні сторінки. Проте з часом у них напишуть і про сучасні героїчні події, про сучасних героїв, про націю, яка не зламалась... попри все, про те, скільки доль зруйнувала теперішня боротьба за нашу незалежність. Напишуть й про те, скільки в кожного з нас цією війною вкрадено щасливих днів, спокійних ночей, заповітних мрій та грандіозних планів... Заради миру. Заради безтурботного сьогодні. Заради мирного, достойного, щасливого завтра наших дітей.

Водночас у цей день, незалежно від умов, обставин, а іноді й різних часових поясів, об’єднуються всі, у кого Україна в думках, планах та мріях. У цей день серця українців по всьому світу б’ються в унісон у спільному прагненні. Цей день є нагадуванням того, що ми народжені бути вільними, наша ДНК вишита нитками сміливості, волі, кохання та нікому у світі не дано затьмарити наше мирне блакитне небо.

Переживемо. Витримаємо. Дочекаємось. Вистоїмо, бо знаємо, за що стоїмо. Завдяки мужності наших захисників, незламності та єдності українського народу, підтримці усього цивілізованого світу ми обов’язково переможемо. Разом досягнемо миру та наполегливо працюватимемо над відбудовою нашого спільного дому, нашої дивовижної незламної країни.

Усе буде Україна! Хай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а плідна праця стане запорукою щасливого майбутнього нашої країни.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Кiлькiсть переглядiв: 49

Дата останньої зміни 26 Квітня 2024

Фотогалерея