Інтерактивний урок з електробезпеки від АК “Харківобленерго”

15 лютого АК “Харківобленерго” завітали в наш заклад освіти з уроком електробезпеки для учнів 3- 4 класів. Захід відбувався в актовій залі. На протязі уроку панувала атмосфера взаєморозуміння, відчувалася зацікавленість дітей.

Нагадати школярам про небезпеку і заходи обережності — завдання непросте. Ну як змусиш дітвору, яка мріє ганяти по вулицях, вислуховувати корисні поради?! Енергетики творчо підійшли до цього питання і перетворили урок електробезпеки в захоплюючу гру. Заняття з електробезпеки стало низкою загадок, ігор, вікторин та тестів, в ході яких кожній дитині була дана можливість себе проявити. Всі конкурсні завдання супроводжувалися показом на великому екрані тематичних відеоматеріалів.Живий інтерес у школярів викликали практичні заняття з надання першої долікарської допомоги потерпілому від удару електрострумом. Роль “постраждалого” грав спеціальний манекен. При всій, здавалося б, простоті вправи, виконання штучного дихання вимагало від учнів неабияких навичок і сили.Учні приміряли спецодяг та засоби індивідуального захисту електромонтерів — каску, боти, страхувальний пояс, діелектричні рукавички.Фахівці компанії нагадали, що у разі виявлення обірваного електричного дроту слід не наближатися до нього ближче, ніж на 8 метрів.

Наприкінці кожен із дітей мав змогу перевірити рівень отриманих знань за допомогою тесту. Запитання з картинками до них демонструвалися на слайдах та зачитувалися уголос. Гуртом та наперебій хлопчики і дівчата обирали вірний варіант відповіді. За результатами тесту всі діти впоралися із завданням на «відмінно».

Звичайно, дітлахи отримали подарунки, які будуть нагадувати їм про основні правила електробезпеки: розклади уроків, різноманітні журнали, плакати, брошури, листівки, календарики та пам’ятки з електробезпеки.

На згадку про зустріч енергетики та школярі зробили безпечне селфі.

По закінченню присутні дружньо подякували організаторам заходу та з притаманною дітям гостинністю запросили енергетиків завітати знову.


/Files/images/IMG_20180220_123434.jpg

/Files/images/IMG_20180220_125628.jpg

/Files/images/IMG_20180220_130525.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 145

Дата останньої зміни 16 Квітня 2024

Фотогалерея